Thursday, June 1, 2017

Mary Kay Skin care service by FB page

Jom Follow my FB page πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»

Tips cantik dengan Mary kay

Bismillah.. 😊😊
Nak share info sblm korang tido.. kot2 lps baca termimpi2 and esok PM kita nak beli MK 😬😬
Tak beli pun xpe.. tp kita dpt pahala bila share ilmu tip kecantikan 😘😘 . Mana ada wanita yg tak suka beda cantikkan??? Lebih2 lg mak2 kita πŸ™ˆπŸ™ˆ.. tp depa malu jaa nk share .. so kita phm2 sendiri ler..buat suprise πŸŽ‰.. 

Ok ni kita nk cite sikit. Korang jgn la jemu tau..rajin2 ler like πŸ‘πŸΌ

Jom blajar sikit ttg produk Mary Kay (baca jap je)

Knp pakai Mary Kay Lambat nak cantik, jerawat kluar, jeragat kluar, kulit itam???

Sbb mary kay bkn utk mencantikkan kulit πŸ™ˆπŸ™ˆ

🌸Mary kay membantu utk mmbuatkan kulit muka anda sihat, segar bknnya cantik. TP bila ianya sihat, automatik kulit anda kelihatan cantik dan segar. ❌ more DULL 

Sbb tiada bhn kimia (botanical)

🌸Dlm mary kay xda kandungan bhn kimia. Jd proses penyembuhan agak lambat. Ianya mengikut proses pertumbuhan kulit yg sebenar.

So, anda perlu bijak n berilmu utk menjaga kulit muka korang sendiri πŸ˜‰πŸ˜‰

Ketahuilah kulit muka kita mngandungi 7 lapisan

🌸 1 lapisan mengambil masa (min 28-30hari) utk menghasilkan kulit yg baru. Kita x thu keadaan struktur kulit dr dlm. Diluar mmg nampak licin, tp bhgian dlm??? πŸ˜“πŸ˜“Mgkin lapisan ke 3 or ke 6 mengandungi kekotoran n jeragat atau Mercury !!!Jd, dgn menggunakan mary kay, ianya akan mengeluarkan kotoran yg ada ke dasar luar kulit muka anda.. harap bersabar dgn situasi ni. PATIENT PLS ! #winwinsituation


 Knp kulit korang gelap sikit selepas pakai MK?

🌸Yer mmg akan gelap sedikit, WHY?? sbb tindakbalas utk mmperbaharui kulit anda. Kalau anda perasan,(hope perasan la ye) kalau korang terjatuh berdarah..luka anda akan kering n hitam.. itu adalah proses utk penyembuhan n penambahan kulit baru... jgn risau..ianya akan kembali normal. 😜😜

Saya dah pakai Mary Kay lama Tapi sama je muka

🌸Brp lama tempoh anda pakai Mary Kay?? 3bln? 5bln? 1thn? Ok... sy dah pkai 4thn produk MK baru kulit yg sy nak tu dapat... yg pnting SABAR !!! no more jerawat nak picit2,xperlu pikir pasal black head or white head. Paling win dah xde masalah yg perlu dpikirkn dekat muka!! Nak tahu knp?? sbb kulit kita sihat , segar dan bersih !!! I love MK!! 
Saya sendiri pengguna MK. Sy sendiri pun lalui process yg sama. Rasa patah hati, tp alhamdullilah hasil yg sy dpt skg.. πŸ˜€πŸ˜€

Ni soalan yg paling WIN!!! 

Mary Kay ni Mahal la!!!!!! 
🌸Yer Yer agak mahal sedikit, tp smua produk MK tahan lama (almost 6 bln) xperlu bli tiap2 bln. JIMATKAN!!!! Ada yg 1 thn bru abis (pengalaman sendiri) Kalau rasa niat dihati nak lg murah, Jd lah Beauty consultant Mary Kay πŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌ Lengkap set dpt pakai, menjual, dapat beli dgn harga yg murah (jika bli bnyk)

Give up pakai Mary Kay.. Nak stop , tak sanggup nak tunggu kulit cantik dan sihat.. πŸ˜ͺ

🌸Sy x halang klu anda nk stop pakai Mary Kay..Tp sia2 saja usaha and untuk dptkn kulit yg sihat,segar dan cantik gojessss .. 

Don't give up!!! beri masa pd kulit kita untuk bernafas 😊. Pastu jgn KEDEKUT dgn kulit sendiri. Beli kasut byk2, beli minyak wangi mahal2.. boleh kan.. πŸ€”πŸ€”..Muka pakai smp tua tau 😏😏 . Pilihan bijak di tangan anda 😍😍😍



Wednesday, May 24, 2017

Mary Kay by MK men

Assalamualaikum semua para2 peminat hahaha.... ada ke peminat cheq ni?? Perasaan ya amat kan.. hehe.. Ada tak peminat Mary Kay? Mesti adakan.
Ok , arini Shima nak share tip kecantikan bagi para2 suami. Huhu... jgn ingat bini2 ja nak cantik, nak segak, nak melawa, para suami pun kita patut jaga ye........ Mmg dituntut para isteri mesti wangi dan cantik pada pandangan si suami. Tp sesekala bagi la chance kat cik suami kan. Boleh bagi sebagai hadiah sbb bagi kita shoppingggggggggggggggg...

Membersihkan kulit muka dari kotoran
  • Mengurangkan minyak yang ketara
  • Memudahkan melakukan cukuran dikulit muka
  • Pori-pori bersih
  • Kulit sentiasa segar tak tidak kusam

Nak tahu produk lebih detail boleh terus comment atau wsap Shima !!!!!!

Monday, May 22, 2017






Wednesday, May 17, 2017

Compact Sheer Mineral Pressed Powder Miracle

Assalamualaikum and Hi semua !!!!

Dah makan ke? Panas betul bape bulan ni kan? biasala Ramadhan hampir tiba dan raya pun bakal menjelang. Waaaa tak sabaq ye kami nak raya sakan ... hehe.. Tapi lagi best kan dapat bergaya dengan muka yang gojes, kulit yg mukus, bebas parut2 dan jerawat .. Sape mau camtu? Tanya la pakar Beauty consultant anda sekarang !!!!!! Hari ni kami share mana yg tak suka atau takmondai pakai jenis liquid, MK ada jenis compact . Hebat kan!!!!! nama dia πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»

Sheer Mineral Pressed Powder

"Wanita kini mula menyedari betapa pentingnya bedak. Ia merupakan produk solekan pelbagai guna. Dengannya, wajah kelihatan halus dan gebu. Dengannya, penyamar noda dapat bertahan lebih lama. Ia juga membantu menyempurnakan alas mekap.".Apa yang best dengan bedak ni berbanding compact powder di luar sana?

πŸ‘ΌπŸ» Memberi litupan menyeluruh

πŸ‘ΌπŸ» Membantu mengawal kilatan dan minyak berlebihan

πŸ‘ΌπŸ» Formula sehalus sutera

πŸ‘ΌπŸ» Memberi rona samar pada kulit

πŸ‘ΌπŸ» Tampak semula jadi (tanpa kelihatan kering atau berhabuk)

πŸ‘ΌπŸ» Menyembunyikan kedutan dengan berkesan

πŸ‘ΌπŸ» Mudah diadun dengan warna solekan lain

πŸ‘ΌπŸ» Mudah digunakan

πŸ‘ΌπŸ» Aplikasi yang sempurna tanpa cela

πŸ‘ΌπŸ» Kulit tidak berminyak atau melekit

πŸ‘ΌπŸ» Menyegarkan kulit

πŸ‘ΌπŸ» Tidak terkumpul di celah-celah kedutan atau garis-garis halus pada wajah

πŸ‘ΌπŸ» Tahan lebih lama

πŸ‘ΌπŸ» Menyempurnakan solekan sepanjang hari

πŸ’‹ Ha, best ke tidak?

 Nak try? Tapi tak tahu nak pilih bedak yang mana? 

Hubungi saya,
Boleh hubungi Shima kat 018-2125854 untuk book class free facial and belajar basic make upShima juga boleh COD area Shah alam, Subang Jaya, Setia Alam, Klang, Puchong juga boleh. Yang jauh Shima post laju2 hehe. Free postage je

Mary Kay Malaysia

#marykayshahalam #marykay #marykaymysg #marykaymakeup #marykaybeautyconsultant #marykaymalaysia #marykaykosmetik #marykaylife #marykayskincare #marykayproducts #marykay #makeup #makeupmalaysia #makeuporiginal #woman #malaysia #skincare #beautiful #mineralpowder #marykaypowder #original #skincaremalaysia #pretty #girls #woman #belajarmakeup

Tuesday, May 16, 2017

DIAMOND-5+ LUMINOSITY Mary Kay MelaCEP Plus+β„’ Luminous System yang Ajaib !

DIAMOND-5+ LUMINOSITY Mary Kay MelaCEP Plus+β„’ Luminous System yang Ajaib !

Cuaca yang panas sekarang ni mesti membuatkan kulit kita jadi kering dan kusam kan? Even dah minum air banyak pun still rasa dahaga. Dengan cuaca panas begini membuatkan kulit muka jadi kemerah-merahanTerbaru ni, Mary Kay ada mengeluarkan satu set produk kecantikan muka untuk kita wanita. DIAMOND-5+ LUMINOSITY Mary Kay MelaCEP Plus+β„’ Luminous System. Regimen lengkap ni memberi manfaat kilauan termasuk , kecerahan, ketulenan, dan penghidratan . Diformulakan dengan ekstrak edelweiss, ekstrak alga, dan asid amino sayur-sayuran, campuran bahan ini membantu mengurangkan kemunculan tompok gelap.

MelaCEP Plus+β„’ Luminous System yang direka dan diuji untuk untuk kulit Asia mempunyai 5 produk mereka iaitu  Ultimate Serum, Foaming Cleanser, Freshener, Mask and Ultimate Cream yang. Semua produk ni direka khas untuk memberi hidrasi dan pencerahan kulit. Produk ni sesuai untuk jenis kulit yang kering, normal, kombinasi atau jenis kulit berminyak dan terbukti kulit menjadi lembut dan tidak merengsakan (irritate). 

Kebiasaanya produk pencerahan kulit akan membuatkan kulit menjadi kering tetapi dengan Mary Kay MelaCEP Plus+β„’ Luminous System telah direka khusus untuk mengekalkan kelembapan kulit setiap hari tidak kira pagi atau malam dan kulit akan menjadi sihat selepas menggunakan ia.

Kebaikan Mary Kay MelaCEP Plus+β„’ Luminous System : 

  • Meningkatkan kilauan kulit
  • Mencerahkan kulit
  • Membuatkan tona kulit menjadi sekata
  • Membantu meningkatkan, mendapatkan semula dan mengekalkan kejelasan (clarity) kulit
  • Meningkatkan penampilan keseluruhan kulit. 
MelaCEP Plus+β„’ Luminous Complex (terdapat dalam semua produk) menggunakan :
  • Ekstrak edelweiss : Membantu mengurangkan perubahan warna pada kulit.
  • Ekstrak alga : Membantu mengurangkan kemunculan perubahan warna pada kulit permukaan. Contoh : dark spot.
  • Amino Acid tumbuh-tumbuhan : meningkatkan kecerahan lkulit, meningkatkan keserasian keseluruhan tona kulit dan mengurangkan kontras tompok-tompok hitam pada kulit.
Berdasarkan ujian In Vitro, 
Bahan-bahan Utama tambahan produk MelaCEP Plus+β„’ (Foaming Cleanser, Freshener, Ultimate Cream, and Mask) mengandungi ekstrak Cendawan Shiitake. Cendawan Shiitake mengandungi enzim tertentu yang mempunyai fungsi pembersihan. Di dalam industri pembuatan kertas, enzim ini juga digunakan untuk membersihkan warna kulit kayu untuk membuat kertas putih.

MelaCEP Plus + β„’ Ultimate Serum (RM 350 / 30ml)

  • Mengandungi Hexylresorcinol - ditunjukkan untuk menyasarkan glutathione dan pengumpulan pigmen pada kulit permukaan. Glutathione adalah penting untuk proses pembersihan kulit.
  • Mengandungi Maritim pine dan ekstrak birch putih - ditunjukkan untuk menyasarkan melanin.
    *berdasarkan ujian In Vitro.

Foaming Cleanser (RM 129 / 100ml) 
  • Berkesan membuang kotoran pada kulit
  • Menyediakan kulit untuk langkah penjagaan kulit seterusnya
  • Membantu kulit menyerap produk penjagaan kulit yang lebih cekap
  • Kulit terasa lembut dan licin
  • Kulit terasa bersih dan segar
  • Memperbaiki tekstur kulit
  • Mencerahkan kulit kusam
  • Dapat membilas dengan mudah
  • Cukup lembut untuk kegunaan harian.

Freshener (RM 129 / 100ml) 
  • Tona kulit lebih sekata
  • Kulit menjadi cerah
  • Kulit kelihatan bercahaya dari dalam
  • Kulit tidak berminyak
  • Cukup lembut untuk kegunaan harian.

Ultimate Cream (RM 180 / 30ml) 
  • Menyediakan kelembapan 24-jam apabila digunakan siang dan malam, kesan penghidratan serta-merta
  • Memberi manfaat pelembab yang luar biasa
  • Menyediakan peningkatan yang ketara dalam kecerahan kulit selepas 4 minggu penggunaan
  • Menyediakan peningkatan yang ketara dalam pigmentasi kulit selepas 12 minggu penggunaan
  • Kulit menjadi berseri
  • Meningkatkan penampilan keseluruhan kulit
  • Creamy texture
  • 79% wanita menunjukkan peningkatan dalam kecerahan kulit *
  • 90% wanita menunjukkan peningkatan dalam tekstur kulit *
* Keputusan berdasarkan kajian klinikal bebas di mana 43 wanita menggunakan Ultimate Cream dua kali sehari selama 12 minggu.

Mask (RM 169/ 85 ml) 
  • Kulit kelihatan bercahaya dan berseri
  • Meningkatkan daya hidup kulit
  • Kulit terasa lembut dan licin 
  • Mengurangkan perubahan warna kulit
  • Dapat dibilas dengan mudah
  • Lembut pada kulit.
MelaCEP Plus+β„’ Luminous System Formula dibuat untuk :
  • Dirumuskan untuk dan diuji pada kulit orang Asia
  • Sesuai untuk kulit sensitif
  • Dermatologi diuji
  • secara klinikal untuk kerengsaan kulit dan alahan

Nak tahu lebih detail

Monday, May 15, 2017

Makeup produk - Blusher and Eye shadow subang jaya

Assalamulaikum 😘😘😘😘

Just nak share blusher dan eye shadow yg  buat kita make up kurang dari 1 minit 😱😱😱
Tak percaya ??? Set blusher dengan warna yang sesuai mengikut kulit asean girl gitu
dan juga warna2 eye shadow yang menarik membuat mata kita bercahaya dan kulit tampak segar

Nak tahu lebih detail atau nak cuba produk kami, boleh hubungi kami untuk join BEAUTY PARTY SECARA PERCUMA!!!! ye PERCUMA JE....nak share ilmu kan... buat apa nak kenakan bayaran 😘😘😘

Hubungi Shima atau komen2 anda supaya kita boleh share masalah kulit anda atau pertanyaan ttg
produk Mary Kay. Let CANTIK!!!!!

Snr BC Shima (update blog on behalf Sis NIeda)

Thursday, May 11, 2017

Tip cantik Anti-Aging by Timewise Miracle set MK


Sape nak tahu apa kelebihan dan TIPS produk ni?? 
  1. Timewise Cleanser yg menggabungkan faedah antipenuaan dengan tiga fungsi penting :
      2, Timewise Moisturizer yg melindungi kulit daripada 
         radikal bebas supaya kelihatan licin dan berseri

     3. Timewise Day Solution Sunscreen SPF25

     4. Timewise Night Solution 

TW Day and Night Solution bertindak bersama2 untuk perlindungan pd hari siang dan menggalakakn sel2 kulit baru pada malamnya.Mircobeat didlm night solutioan adalah VIT A,C & D yg mana membantu meransangkan kolagen untuk melicin dan menegangkan kulit!!!!... WOW.........

Fakta Menarik: 

Proses penuaan semula jadi kulit biasanya bermula ketika kita berusia 20-an. Apabila kulit semakin tua, kadar pembaharuannya mula perlahan. Kulit menjadi lebih kering, kurang tegang, kurang berseri. Faktor luaran seperti dedahan kepada stres persekitaran seperti pencemaran selalunya mencepatkan lagi proses penuaan kulit.



SENIOR BC : SHIMA 018-2125854

Tip blog kecantikan pelembab tangan by Mary Kay


Assalamualaikum semua fans MK 
Lama tak update blog MK kan??? Maaf lama menyepi hehe.. So, skg ni kita nk mula balik promote and share tip2 kecantikan dgn korang semua!!!.. best kan bila hari2 dpt tip kecantikan... huhu.. I try my best untuk share dgn korang. Semua org pun suka cantik kan. So let CANTIKKKKKKKKKKK!!!!!! ⧬

Date : 11 May 2017

Produk : Indulge Soothing Eye Gel 
Tip cantik : Penjagaan Mata


β€œ Kulit di bahagian mata mengandungi kelenjar lemak yang sedikit dan

lapisan kolagen dan elastin yang lebih nipis berbanding bahagian lainpada 

muka. Apabila usia meningkat, lapisan lemak di bawah dermis akan 

mengecut, menyebabkan kulit kelihatan lebih tipis dan cengkung di bawah

mata. Ciri-ciri unik kulit di bahagian bawah mata ini pastinya memerlukan 

perhatian yg lebih teliti ☺❀❀❀

Mengandungi ekstrak teh hijau, yang terkenal dengan ciri-ciri pemusnah radikal bebas dan penyegar kulit.

  • Mengandungi ekstrak teh hijau, yang terkenal dengan ciri-ciri pemusnah radikal bebas dan penyegar kulit

  • Serikan kembali wajah yang suram dengan kelembutan dan kesegaran gel biru dengan ekstrak tumbuhan yang mengembalikan tona kulit, menganjalkan dan mengurangkan bengkak di bawah mata.


Kulit di 

sekeliling mata adalah 

kulit yang paling nipis 

dan sensitif pada wajah 

DAN  meningkatkan 


kulit sehingga 130%

Pengguna sasaran : 

Pelanggan yg hadapi masalah bengkak dibwh mata


Ekstrak teh hijau
Antioksidan: Bahan ini, yang juga dikenali sebagai pemusnah radikal bebas, berkesan

(Camellia sinensis)
melindungi kulit daripada kesan-kesan negatif akibat radikal bebas dari persekitaran.

Agen Penyegar: Terkenal dengan ciri-ciri yang menenang dan menyegarkan kulit.

Ekstrak timun

Agen Penyegar: Terkenal dengan ciri-ciri yang menenang dan menyegarkan kulit.

(Cucumis sativus)

Ekstrak bunga ros

Perapi: Memperbaiki penampilan kulit (contohnya kulit kelihatan lebih lembut, lebih licin).

(Rosa canina)

Nak lebih info dan nak tahu tip2 kecantikan yg lain, 
STAY TUNED okkkkkk. Shima akan update :) 

Hubungi kami sekarang !!!

❀❀❀ SENIOR BC SHIMA 018-2125854❀❀❀

Thursday, December 12, 2013

Skin Care & Make Up Class di Bukit Mertajam, Penang

Assalam dan selamat sejahtera

Berita baik bagi warga Bukit Mertajam, Pulau Pinang. Kami akan mengadakan road show semula dan akan menggegarkan warga Pulau Pinang dengan kehadiran kami...check it out!!! First Come First Serve!!!!

Hubungi kami segera. Kami akan berikan yang terbaik bagi kaum wanita diluar sana. Inilah masanya untuk kita memberi tumpuan pada kulit wajah kita. Sudah semestinya anda inginkan kulit yang cantik dan juga ingin mempelajari teknik asas make up!!!!

Hubungi kami sekarang!!!
SSD Maimon : 012-3325761
BC Mimie Ezura : 012-6559961